Ons verhaal

Willem Tell Heule

Historiek van de Schuttersgilde Willem Tell Heule

Dankzij de heer DANIEL CROMBEZ en mevrouw GOETHALS MOLS werd in 1933 onze schuttersgilde opgericht. Deze bekende slager was dan ook onze eerste voorzitter en bleef dat tot een stuk in de jaren vijftig.

Toen Roger MEERSSCHAERT, die als jongeling kort na de tweede wereldoorlog bijkwam in de club begon het schieten tot op 50 meter. Dit gebeurde in "DEN BOND" aan de Kasteelstraat en dit op slechts 3 banen.

Enige tijd later verhuisden de schutters naar de Harelbeeksestraat in café "DE WILLEM TELL", waar men reeds vier banen op 50 meter kon aanleggen. ABEL DEKYNDT volgde stichter CROMBEZ op als voorzitter.

In 1962 nam wijlen RAF MEERSMAN het roer in handen. Samen met ROGER MEERSCHAERT brachten zij nieuw leven in de brouwerij en ging hun droom een nieuwe schietstand te bouwen in vervulling.

In april 1977 was het zover. De 8 banen op 50 meter werden gerealiseerd en kan er vanaf toen STAAND, GEKNIELD en LIGGEND geschoten worden. Boven in de sporthall wordt er ook geschoten op de 10 meter lucht-karabijn en pistool.

Na heel wat aanvragen aan het Hof werd onze club de titel gegeven van KONINKLIJKE SCHUTTERSGILDE WILLEM TELL en dit sedert 1984, met als voorzitter ROGER MEERSSCHAERT.

De laatste Sinksenfeesten die we meededen was op 14 mei 1989. Onze groep was het befaamde KUIFJE gebeuren.

Ook kregen wij op 23 juni 1989 vreemd bezoek met een serieuse inbraak in het clubhuis. Het vandalisme gebeurde met onze blusapparaten en kleur-sprays en we konden kuisen in plaats van schieten.

In 1999 nam onze voorzitter ROGER MEERSSCHAERT ontslag en werd opgevolgd door GILBERT LECLUYSE.

In 2007 werd ABEEL FRANKI de laatste nieuwe voorzitter van onze club op heden. Franki heeft al heel wat waters doorzwommen en ook onze secretaresse Magda kent de schutterswereld als geen een. Samen met Franki stellen we alles, maar dan ook alles in het werk om de nieuwe vergunning van milieu voor onze club te bekomen.


Opgetekend door Ronny Debeurme